DEMO 4 Professional training

Werknemers in organisaties ervaren veelal  onduidelijkheid over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. De vele procesbeschrijvingen die dat zouden moeten verduidelijken geven geen overzicht over het geheel. Deze complexe situaties vragen om een helder inzicht en overzicht. Dit is vaak lastig te bereiken met methoden die een focus hebben op hoe de organisatie het doet in plaats van wat de organisatie doet. DEMO (Design and Engineering Methodology for Organisations) biedt de denkwijze die je kan helpen jouw organisatie vanuit vier samenhangende perspectieven inzichtelijk te maken. Zo kunnen de belangrijkste onderwerpen van de organisatie compact weergegeven worden.

Bij DEMO wordt vooral het sociale aspect tijdens het modelleren benadrukt, aangezien de denkwijze en notatie vanuit het menselijke denken en handelen wordt benaderd in plaats vanuit geautomatiseerde handelingen. Het effect hiervan is dat er op deze manier duidelijk onderscheid gemaakt wordt in de rollen en verantwoordelijkheden van mensen waardoor ze minder makkelijk kunnen verdwalen in complexe processen en situaties.

Nog een bijkomend voordeel van de DEMO methode is dat bij reorganisaties of veranderingen in de werkwijze niet het volledige bestaande model opnieuw hoeft te worden opgebouwd. De DEMO methode maakt het mogelijk om een gedeelte van het model uit te breiden, weg te laten of te veranderen. DEMO wordt al meer dan 20 jaar gebruikt voor Enterprise Engineering trajecten, waar de methode zorgt voor een solide brug tussen business-, en IT-afdelingen binnen een organisatie.  

Dus ben jij op zoek naar een eenvoudige methode om jouw organisatie te modelleren en wil je de meest innovatieve denkwijze en notatie aanleren, zonder dat je de menselijke aspecten van de werkelijkheid uit het oog verliest? Dan is deze training speciaal bedoeld voor jou!

Start datum: 8 September 2022

Studiebelasting:

 • 10 dagdelen van 3 uur live online les / op locatie
 • 30-60 uur aan thuisstudie naast de lessen
Van €3200,-

Voor €2300,-

excl btw

Hierbij inbegrepen zijn:

 • 10 dagdelen live online les / op locatie twv 2400 euro
 • Live modelleren samen met de docent via ons modelleer platform (Uniek in Nederland)
 • Professional licentie van ons modelleer platform voor 1 jaar twv 300 euro
 • Boek: ‘Enterprise Ontology – A Human-Centric Approach to Understanding the Essence of Organisation’ twv 100 euro
 • Examen bij het Enterprise Engineering Institute twv 400 euro

Inschrijven kan t/m 5 Augustus 2022

Doelstellingen

Na deze training:

 • Weet je wat conceptueel modelleren is en kun je dit ook toepassen;
 • Ben je bekend met Enterprise Engineering (EE) discipline en weet je wat de 11 theorieën van Enterprise Engineering inhouden;
 • Kun je een organisatie in kaart brengen door middel van de OER methode;
 • Kun je een DEMO Samenwerkings-, Proces-, Feiten- en Actie-model opstellen vanuit een casus;
 • Kun je wijzigingen aanbrengen in een bestaand DEMO 4 model;
 • Heb je alle benodigde kennis verworven, en jezelf voorbereid, voor het DEMO 4 Professional Examen.

Wie kunnen zich inschrijven? ​

DEMO 4 Professional

Voorbeelden voor wie deze training perfect zou kunnen zijn:

 • Enterprise- en/of Business Architecten
 • Business- en/of Informatie Analisten en Informatiemanagers
 • Product Owners 
 • Procesmanagers en Verandermanagers
 • Kwaliteitsmanagers
 • Designers en Developers van complexe processystemen

Toelatingseisen

Er zijn geen officiële toelatingseisen voor deze training, dus in die zin kan iedereen die zich professioneel met deze materie bezighoudt zich inschrijven. De lessen worden gegeven in het Nederlands en het lesmateriaal is hoofdzakelijk in het Engels geschreven. Verder verwachten we van jou dat je gemotiveerd bent om aan deze training deel te nemen en dat je ook de nodige tijd aan je huiswerk zult besteden.

Trainingsdagen

Groepen

Je kunt kiezen om de lessen Live Online te volgen of de lessen op locatie te volgen in Hoevelaken. Dit zijn aparte groepen met verschillende tijden. Zie tabel.

De maximale groepsgrootte voor deze training is 10 deelnemers per groep.

Wanneer er meer dan 10 inschrijvingen zijn, zal er een volgende groep worden geformeerd. Data en tijden voor deze groep worden dan bepaald.

Waarom verspreid over 10 weken?

Wij kiezen wij er bewust voor om korte contactmomenten te combineren met voldoende spreiding van deze contactmomenten. Dit is vanwege een betere integratie van de geleerde lesstof, die nodig is om de oude manier van denken los te laten en een nieuwe manier van denken aan te leren en toe te passen.

Incompany

Voor de DEMO 4 Professional training bestaat er tevens een incompany trainingsmogelijkheid. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Mirjam Hamming via het emailadres training@teec2.nl

Startdatum 8 September 2022

DagDatumLestijden (Live online)Lestijden (hoevelaken)Docent
Donderdag8 Sept09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag15 Sept09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag22 Sept09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag29 Sept09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag6 Okt09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag13 Okt09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag20 Okt09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag3 Nov09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag10 Nov09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder
Donderdag17 Nov09.00-12.0013.30-16.30Mark Mulder

Wil je meer weten over de training?

Leeromgeving

De live online lessen worden via MS Teams gegeven. De ‘Teams’ link krijg je toegestuurd via de mail. De lessen op locatie worden gegeven op de Wel 2H in Hoevelaken. Na de bekendmaking van de definitieve doorgang voor de training wordt het boek ‘Enterprise Ontology – A Human-Centric Approach to Understanding the Essence of Organisation’ naar je opgegeven adres verstuurd. Zorg dus dat het juiste adres bij ons bekend is waar we het boek naar toe kunnen sturen. De overige informatie met betrekking tot de lessen en toegang tot cursusmateriaal wordt via de email verzonden.

Tijdens de les zal er gebruik worden gemaakt van ons modelleer platform. Iedere deelnemer krijgt bij het volgen van deze training 1 jaar lang gratis toegang tot de professional versie hiervan. Dit houdt in dat iedereen tegelijkertijd in realtime mee kan modelleren aan hetzelfde model. Tijdens de lessen zal hier dan ook veelvuldig gebruik van worden gemaakt om samen met de docent en andere deelnemers onderling te kunnen modelleren .

Kosten en betalingsmogelijkheden

De gehele training is nu beschikbaar tegen een sterk gereduceerd tarief. Als je je nu inschrijft dan kun je deze volledige training, inclusief materialen volgen voor € 2.300,- exclusief btw. in plaats van € 3.200,-. Dit betekent dus een korting van €900,-  op jouw trainingskosten!

Na aanmelding krijg je de factuur via de email toegezonden.

Voor deze training geldt een aanbetaling van 50% van het volledige trainingsbedrag. Deze aanbetaling dient uiterlijk op 8 Augustus 2022 overgemaakt te zijn om jouw registratie daarmee ook definitief te maken. Het resterende bedrag dient uiterlijk voor aanvang van jouw eerste online trainingsmoment te zijn overgemaakt.

Wij verwachten dat deze training snel vol zal raken maar indien op 11 Augustus 2022 zou blijken dat er te weinig deelnemers zijn en de training om wat voor reden dan ook niet door zou kunnen gaan, dan zal het reeds betaalde bedrag worden teruggestort op je rekening.

Hoe werkt het?

Focus

De focus van al onze trainingen ligt vooral op de praktijk. En deze wordt ondersteund door de bijbehorende theorieën. Tijdens de training besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van jouw eigen ingebrachte casus. Deze aanpak levert uitstekende resultaten op bij het leren van de DEMO4-methodologie, aangezien de persoon zich het beste kan inleven in zijn/haar eigen situatie.

Training volgen

Onze DEMO4 Professional trainingen zijn ontworpen door professionals voor professionals. Onze docenten zijn zeer ervaren modelleurs die de DEMO4-methodologie dagelijks in de praktijk toepassen terwijl ze verschillende klantproblemen aanpakken. Zij begeleiden je van begin tot eind door de theorie maar ook door vele verschillende praktijk casussen zodat je het daarna op je eigen ingebrachte casus kan oefenen.

DEMO4 Professional worden

Na deze training ben je klaar om het DEMO 4 Professional Examen te doen. Bij deze training zit één Examen bij de prijs in begrepen. Wanneer je het examen met goed gevolg hebt afgerond, kun je je DEMO 4 Professional noemen en weet je hoe je jouw organisatie of complexe situatie via de DEMO4 methode kan modelleren en hoe je eenvoudig wijzigingen kan aanbrengen aan een bestaand DEMO4 model.

If something is important enough, you do it even if the odds are not in your favor.

- Elon Musk

Wat zeggen onze studenten?