Werknemers ervaren vaak onduidelijkheid over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Procesbeschrijvingen geven meestal geen duidelijk overzicht. DEMO (Design and Engineering Methodology for Organisations) biedt een denkwijze die helpt om de organisatie vanuit vier samenhangende perspectieven inzichtelijk te maken. Hiermee worden de belangrijkste onderwerpen compact weergegeven.

Het sociale aspect van modelleren

Bij DEMO wordt vooral het sociale aspect tijdens het modelleren benadrukt, aangezien de denkwijze en notatie vanuit het menselijke denken en handelen wordt benaderd in plaats vanuit geautomatiseerde handelingen. Het effect hiervan is dat er op deze manier duidelijk onderscheid gemaakt wordt in de rollen en verantwoordelijkheden van mensen waardoor ze minder makkelijk kunnen verdwalen in complexe processen en situaties.

Reorganisaties en veranderingen

Nog een bijkomend voordeel van de DEMO methode is dat bij reorganisaties of veranderingen in de werkwijze niet het volledige bestaande model opnieuw hoeft te worden opgebouwd. De DEMO methode maakt het mogelijk om een gedeelte van het model uit te breiden, weg te laten of te veranderen. DEMO wordt al meer dan 20 jaar gebruikt voor Enterprise Engineering trajecten, waar de methode zorgt voor een solide brug tussen business-, en IT-afdelingen binnen een organisatie.  

Ben jij op zoek naar een eenvoudige methode om jouw organisatie te modelleren en wil je de meest innovatieve denkwijze en notatie aanleren, zonder dat je de menselijke aspecten van de werkelijkheid uit het oog verliest? Dan is deze training speciaal bedoeld voor jou!

Na deze training

Voor wie

Toelatingseisen

Iedereen die professioneel met dit vakgebied bezig is, kan zich inschrijven voor deze training. De lessen worden gegeven in het Nederlands en het lesmateriaal is voornamelijk in het Engels. We verwachten dat je gemotiveerd bent en bereid bent tijd te investeren in huiswerk.

Locatie

Je kunt kiezen om de lessen Live Online te volgen of de lessen op locatie te volgen in Leusden. Dit zijn aparte groepen met verschillende tijden. De maximale groepsgrootte voor deze training is 10 deelnemers per groep.

Wanneer er meer dan 10 inschrijvingen zijn, zal er een volgende groep worden geformeerd. Data en tijden voor deze groep worden dan bepaald.

Imcompany

Voor de DEMO 4 Professional training bestaat er tevens een incompany trainingsmogelijkheid. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen.

If something is important enough, you do it even if the odds are not in your favor.

Leeromgeving & lesmateriaal

De live online lessen worden via MS Teams gegeven. De ‘Teams’ link krijg je toegestuurd via de mail. De lessen op locatie worden gegeven op het Leusderend 50 in Leusden. Na de bekendmaking van de definitieve doorgang voor de training wordt het boek ‘Enterprise Ontology – A Human-Centric Approach to Understanding the Essence of Organisation’ naar je opgegeven adres verstuurd.  De overige informatie met betrekking tot de lessen en toegang tot cursusmateriaal wordt via de email verzonden.

1 jaar gratis toegang tot Simplified

Tijdens de les zal er gebruik worden gemaakt van ons modelleer platform Simplified. Iedere deelnemer krijgt bij het volgen van deze training 1 jaar lang gratis toegang tot de professional versie hiervan. Dit houdt o.a. in dat iedereen tegelijkertijd in realtime mee kan modelleren aan hetzelfde model. Tijdens de lessen zal hier dan ook veelvuldig gebruik van worden gemaakt om samen met de docent en andere deelnemers onderling te kunnen modelleren. Nieuwsgierig naar ons modelleerplatform? Neem vast een kijkje.

Aanbieding! Kosten & betaling

De gehele training is nu beschikbaar tegen een sterk gereduceerd tarief. Als je je nu inschrijft dan kun je deze volledige training, inclusief materialen volgen voor € 2.300,- exclusief btw. in plaats van € 3.200,-. Dit betekent dus een korting van €900,-  op jouw trainingskosten!

Na aanmelding ontvang je de factuur per e-mail. Een aanbetaling van 50% is vereist, uiterlijk 2 weken voor de eerste les. Het resterende bedrag moet uiterlijk de dag voor de eerste training betaald zijn.

Focus

De focus van al onze trainingen ligt vooral op de praktijk. En deze wordt ondersteund door de bijbehorende theorieën. Tijdens de training besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van jouw eigen ingebrachte casus. Deze aanpak levert uitstekende resultaten op bij het leren van de DEMO4-methodologie, aangezien de persoon zich het beste kan inleven in zijn/haar eigen situatie.

Ervaren mentor

Onze DEMO4 Professional trainingen zijn ontworpen door professionals voor professionals. Onze docenten zijn zeer ervaren modelleurs die de DEMO4-methodologie dagelijks in de praktijk toepassen terwijl ze verschillende klantproblemen aanpakken. Zij begeleiden je van begin tot eind door de theorie maar ook door vele verschillende praktijk casussen zodat je het daarna op je eigen ingebrachte casus kan oefenen.

DEMO 4 professional worden

Na deze training ben je klaar om het DEMO 4 Professional Examen te doen. Bij deze training zit één Examen bij de prijs in begrepen. Wanneer je het examen met goed gevolg hebt afgerond, kun je je DEMO 4 Professional noemen en weet je hoe je jouw organisatie of complexe situatie via de DEMO4 methode kan modelleren en hoe je eenvoudig wijzigingen kan aanbrengen aan een bestaand DEMO4 model.2